Achmea Bank medewerkers geven les tijdens de Week van het Geld

zondag 24 maart 2019

Achmea Bank vindt het belangrijk dat kinderen leren verantwoord met geld om te gaan. Financieel bewustzijn helpt kinderen om verstandige financiële keuzes te maken in hun latere leven.

Banken verzorgen samen ruim 4000 gastlessen 

Tijdens de landelijke Week van het geld (25 t/m 29 maart) geven enthousiaste bankmedewerkers ruim 4000 gastlessen financiële educatie op Nederlandse basisscholen. Met het programma Bank voor de klas bereiken banken samen zo’n 120.000 kinderen. Ook Achmea Bank doet hier aan mee! Achmea Bank medewerkers verzorgen dit jaar 67 gastlessen.

Een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken

Sinds 2011 organiseert de Nederlandse Vereniging van Banken met haar leden Bank voor de klas, het gezamenlijke programma voor financiële educatie, met gastlessen voor de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Bank voor de klas maakt elk jaar een nieuwe Cash Quiz, een spannend en interactief spel over (omgaan met) geld. Het spel wordt gespeeld tijdens de gastles met de bankmedewerker als quizmaster. De Cash Quiz sluit aan op de leerdoelen van NIBUD voor financiële educatie.

Onderdeel van de week van het geld

Bank voor de Klas is onderdeel van de week van het geld, een initiatief van Wijzer in geldzaken. Het platform Wijzer in geldzaken is in 2006 opgericht door het ministerie van Financiën met als doel om financiële competenties in het onderwijscurriculum te integreren. Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken jaarlijks de Week van het geld.

Kijk voor meer informatie op www.bankvoordeklas.nl en www.weekvanhetgeld.nl.  
Meer nieuwsberichten