Achmea Bank plaatst met succes €500 miljoen aan covered bonds

dinsdag 16 juni 2020

Achmea Bank N.V. heeft €500 miljoen aan covered bonds geplaatst onder het €5 miljard Conditional Pass-Through Covered Bond programma. Dit is de derde publieke uitgifte onder dit programma, waarmee wij nu in totaal een bedrag van € 1,5 miljard hebben uitstaan.

De transactie is zeer goed ontvangen in de kapitaalmarkt met brede belangstelling van Europese institutionele beleggers. Meer dan 100 beleggers hebben ingeschreven met een totaal volume van ruim €2,8 miljard.

Achmea Bank zal de opbrengst aanwenden om een deel van de bestaande Nederlandse hypotheekportefeuille te herfinancieren.

De obligaties hebben een looptijd van 5 jaar met 16 juni 2025 als einddatum en zijn uitgegeven op 24 basispunten boven mid-swap. De couponrente bedraagt 0,01%.

De obligatielening heeft een Aaa-rating van Moody’s en een AAA-rating van Fitch en zal worden genoteerd aan Euronext Amsterdam. De covered bond is geplaatst door een syndicaat van banken bestaande uit ABN AMRO, DZ Bank, ING, Rabobank, Société Générale en UniCredit

Persbericht

Meer nieuwsberichten